POTPISAN UGOVOR O GRADNJI

Bolnica na Bijelom Brijegu u Mostaru konačno će dobiti modernu pedijatriju

Riječ je o dugo očekivanom projektu vrijednom skoro 18 miliona KM, koji će biti finansiran iz kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj

Budući izgled Pedijatrije: Moderno koncipirana. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

26.6.2020

Svečanim potpisivanjem ugovora između direktora Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, dr. Ante Kvesića i Josipa Kožula, u ime širokobriješke kompanije A3, danas je označen početak radova na izgradnji Klinike za pedijatriju


Riječ je o dugo očekivanom projektu koji će biti finansiran iz kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj, a u okviru Sporazuma „Modernizacija zdravstvenih ustanova na području HNK“ u vrijednosti od skoro 18 miliona KM.


S potpisivanja: Nova zgrada će se prostirati na površini od 9.000 kvadratnih metara. Avaz

Kako je i novinarima kazao dr. Kvesić na početak radova Pedijatrije se čeka jako dugo.

- Pedijatrija, evo, konačno kreće. Namučili smo se do potpisivanja ugovora i, uistinu, sretan sam što će radovi početi za desetak dana i što ćemo je dobiti za 18 mjeseci. Svima je poznato kakva je zgrada stare Pedijatrije i da ju je praktično bilo nemoguće rekonstruirati. Nova zgrada će se prostirati na površini od 9.000 kvadratnih metara, nalazit će se prekoputa Onkologije i i bit će koridorom povezana sa Glavnim objektom. Bit će to moderno koncipirana bolnica, zasigurno, vrhunski urađena – rekao je dr.Kvesić.

Naveo je i da će se novi objekt prostirati na pet etaža te će imati 200 kreveta među kojima i za majke pratilje.

Postojeća zgrada Klinike za pedijatriju. Avaz

Ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je,kako je naveo, nakon mnogo vremena i truda, ugovor o izgradnji jedne tako važne klinike napokon potpisan.

Također, ovom događaju je prisustvovao i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH , koji je kazao da je ovo još jedan u nizu projekata koji je u zadnjih 20 godina SKB-u Mostar omogućio da postane respektabilna zdravstvena ustanova kadrovskom, tehničkom i prostornom smislu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.