ISTRAGE

Potvrđeno pisanje "Avaza": Zolak osumnjičen u aferi "Respiratori"

Zolak je osumnjičen za zloupotrebe prilikom izdavanje dozvola uvozniku "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja po hitnoj proceduri

M. Aš. / Avaz.ba

SIPA mu pretresla i vozilo

Foto: Arhiv


Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH zvanično je osumnjičen u aferi "Respiratori", rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Ovim je potvrđeno pisanje "Avaza" od prije četiri dana da je Zolak ispitan kao osumnjičeni i da mu je SIPA u Banjoj Luci pretresla vozilo, zbog čega je proširena istraga.

Zolak se je osumnjičen za zloupotrebe prilikom izdavanja dozvola uvozniku "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića po hitnoj po  proceduri.

Podsjećamo, SIPA i Tužilaštvo već mjesecima istražuju aferu tešku 10,5 miliona KM, a sporne respiratore uvezla je iz Kine firma koja je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića. U ovoj aferi za sada su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), i Fikret Hodžić.

Zanimljivo je da je Zolak najprije bio svjedok Tužilaštva, jer je odmah po formiranju predmeta saslušan, ali se očigledno njegova izjava nije slagala s dokazima Tužilaštva. 
NA VRH

Podijeli članak na