VRATIO SE PORODICI

Direktor Hitne pomoći KS Adem Zalihić oporavio se od korone

Prvih par noći je bilo kritično, a onda me je dodatno pokosila informacija da su i supruga i djeca pozitivni, naveo Zalihić

Adem Zalihić. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

26.6.2020

Direktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo Adem Zalihić oporavio se od koronavirusa. To je potvrdio na Facebooku kazavši da se vratio svom domu nakon što je iskusio nevolje koje sa sobom nosi COVID-19.

- Kada sam prošle srijede krenuo prema bolnici zbog otežanog disanja, povišene tjelesne temperture i pozitivnog testa na COVID -19, nije bilo nimalo optimistično. Prvih par noći je bilo kritično, a onda me je dodatno pokosila informacija da su i supruga i djeca pozitivni, te da ona također treba biti hospitalizovana, jer je razvila kliničku sliku upale pluća -  napisao je Zalihić.


Kaže da je prošao kroz teške trenutke iščekivanja, ali da je to prilika za preispitivanje i reviziju svega što se uradi u životu.


- Za ozbiljne situacije trebaju ozbiljni karakteri. Strpljivo sam očekivao da nakon početka terapije i bolest krene da jenjava. Nizale su se iz minute u minutu riječi podrške prijatelja, rodbine, mojih kolega, a posebno mojih sjajnih kolega iz Hitne pomoći, da izdržim. No, posebno moram istaći njihovo dobročinstvo i podršku - naveo je.



Napominje kako niko od uposlenika Hitne pomoći nije pozitivan na COVID-19.


- Žao' mi je, ali posebno naglašavam; dok sam ja direktor, i dalje niko neće moći ništa bespravno otuđivati iz ustanove, nema povlaštenih porodica u Hitnoj, svako će morati zaraditi svoju platu, a vi samo zovite inspekcije i podnosite tužbe. Kao što vam je poznato sve su vam pale u vodu - dodao je Zalihić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.