MEMORIJALNI CENTAR POTOČARI

Velika akcija mladih Srebrenice: U toku čišćenje 6.610 šehidskih bijelih nišana

U akciji učestvuje više od 200 mladih i starijih povratnika Srebrenice i Bratunca

S. Smajlović / Avaz.ba

U Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica, danas je organizirana akcija na čišćenju 6.610 do sada postavljenih šehidskih bijelih nišana. U akciji učestvuje više od 200 mladih i starijih povratnika Srebrenice i Bratunca, a pokretač akcije je mladi Srebreničanin Senad Džananović.

Zahvaljujući se učesnicima akcije, uposlenica Amra Begi- Fazlić za „Avaz“, kaže da su učesnici, a posebno mladi dali svoj doprinos da na ovaj način obilježe 25. godišnjicu genocida.

- Nekada zaboravljamo koliko je važna saradnja Memorijalnog centra sa lokalnom zajednicom, sa Bošnjacima-povratnicima koji žele dati svoj doprinos i pomoći da ova institucija opstane. Vrijeme je da gradimo neke nove tradicije i običaje, a jedna od njih može biti upravo i ovakva akcija- naglasila je Begić Fazlić.

Senad Džananović, pokretač akcije, naglašava da je ovo još jedan pokazatelj da sjećanje na žrtve genocida može trajati mnogo duže od jednog dana u godini. Kaže, da u jednom izuzetno teškom vremenu za našu zajednicu, pokazujemo da možemo raditi dobre stvari, te dostojanstveno obilježiti sjećanje na žrtve genocida- zaključio je. 

Direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić, kaže da ga raduje što se pored starijih odazvao veliki broj mladih.

Više o temi Memorijalni centar

NA VRH

Podijeli članak na