VLADA FEDERACIJE

Potpisan Granski kolektivni ugovor elektroprivredne djelatnosti u FBiH

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora važe do 30. novembra 2020.

Potpise na ugovor stavili ministar Džindić i predsjednik Sindikata Bektić. Fena

Avaz.ba

29.6.2020

Granski kolektivni ugovor o izmjeni i dopuni Granskog kolektivnog ugovora elektroprivredne djelatnosti u FBiH potpisan je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Potpise na ugovor su stavili federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, uime Vlade FBiH, i predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić, a saglasnost je potpisao predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenika Elektroprivrede HZHB Dubravko Pervan, javlja Fena.

Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora važe do 30. novembra 2020. Ukoliko do isteka tog perioda ne bude zaključen novi, danas potpisani Granski kolektivni ugovor bit će primjenjivan još 90 dana nakon njegovog isteka.

Ugovorne strane su se obavezale da će, kroz međusobnu komunikaciju, stupiti u pregovore za zaključivanje novog ili za zaključivanje izmjena i dopuna postojećeg Granskog kolektivnog ugovora do 15. novembra 2020., potpisivanjem principa za protokol o vođenju pregovora, pri čemu su saglasne da pregovarački proces treba okončati do 30. novembra 2020., osim ako se drugačije ne dogovore, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.