NAKON UKIDANJA IZOLACIJE

Čović: Hvala Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci

Prisjetite se i poteza Vlade RH u situaciji kada su pojedine zemlje stavljale žilet žice zbog problema s migrantima, što je premijer Plenković u startu odbio – kaže Čović

Dragan Čović. Arhiv

Avaz.ba

29.6.2020

Na nove odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u Hrvatskoj o otvaranju granica s Bosnom i Hercegovinom reagovao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović

- Najava ministra MUP-a i šefa Nacionalnog stožera civilne zaštite RH Davora Božinovića o otvaranju granice s Bosnom i Hercegovinom, odnosno ukidanju mjere samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u RH otklonili su sve teorije kako BiH ostaje tampon zona bez mogućnosti protoka ljudi prema RH. Ministar Božinović istaknuo je kako od sutra (utorak) se ukidaju takve mjere - stoji u regovanju HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je takvu odluku i brzu reakciju vlasti RH te kazao kako je jasno je da Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem mora djelovati i donositi konkretne odluke koje nekad ne budu dočekane blagonaklono i to je sasvim normalno. Međutim, čim su te mjere donesene, istaknuli smo kako nema potrebe za panikom.

- Prisjetite se i poteza Vlade RH u situaciji kada su pojedine zemlje stavljale žilet žice zbog problema s migrantima, što je premijer Plenković u startu odbio jer nikakva granica prema svom narodu u drugoj državi ne dolazi u obzir. Ista stvar je i sada. Nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće i jedan narod u dvije domovine. Hvala premijeru Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci. Bosna i Hercegovina je već dio Europe i ovo je podvig europske Bosne i Hercegovine - kazao je Čović. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.