OSCE POMAŽE CIK-u

Kavalec: Bez odlaganja osigurati finansijska sredstva za lokalne izbore 2020. godine

Zadovoljstvo nam je što možemo uručiti još jedan set opreme koji će unaprijediti tehničke kapacitete CIK-a, kazala Kavalec

Avaz.ba

Uručeni laptopi i fotoaparati Odjelu za finansijsku reviziju CIK-a

Foto: OSCE


Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini uručila je danas u Sarajevu laptope i fotoaparate Odjelu za finansijsku reviziju Centralne izborne komisiji BiH (CIK). 

-Zadovoljstvo nam je što možemo uručiti još jedan set opreme koji će unaprijediti tehničke kapacitete CIK-a i dovesti do veće transparentnosti izbornog procesa u BiH - istakla je ambasadorica Ketlin Kavalec (Kathleen), šefica Misije OSCE-a u BiH.  

Misija OSCE-a u BiH prethodno je osigurala opremu za prijenos sjednica CIK-a uživo putem interneta (live stream), IT platformu za prijavu imovine i IT platformu za procesuiranje žalbi i pritužbi.

-Centralna izborna komisija BiH ostaje naš partner u osiguranju demokratije za građane BiH. Želimo pohvatili CIK za veliki trud uložen u pripremu za izbore, uprkos trenutnom kašnjenju neophodnih finansijskih sredstava. Sada kada je Predsjedništvo BiH utvrdilo Priјеdlоg zakona o Budžetu instituciја Bоsnе i Hеrcеgоvinе i mеđunаrоdnih оbavеzа BiH zа 2020. gоdinu, pozivamo Parlamentarnu skupštinu BiH da, bez daljnjeg odlaganja, u najkraćem mogućem roku, osigura finansijska sredstva za lokalne izbore 2020. godine - dodala je ambasadorica Kavalec.

Primopredaja opreme upriličena je u okviru projekta Misije OSCE-a u BiH pod nazivom: "Podrška Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine (BiH) u vođenju općih izbora u BiH u skladu s međunarodnim standardima demokratskih izbora".

Više o temi OSCE

SARADNJA S KOMISIJOM PARLAMENTA BIH
U OSCE-u zadovoljni usvojenim zaključcima VSTV-a
NA VRH

Podijeli članak na