ODLUKE

Građanima BiH ulazak u Crnu Goru od danas jednostavniji i jeftiniji

Institut za javno zdravlje Crne Gore ažurirao je liste država i BiH svrstao u grupu zemalja iz kojih je za ulazak u Crnu Goru potreban dokument kojim se dokazuje negativan rezultat PCR ili ELISA testa na COVID-19

A. Bajramović / Avaz.ba

Granični prijelaz: Za državljane BiH važio je samo negativan PCR test

Foto: Ilustracija


Iako je državljanima Bosne i Hercegovine za ulazak u Crnu Goru i dalje potreban negativan rezultat testa na koronavirus, od danas je na snazi odluka prema kojoj je prelazak granice jednostavniji, ali i jeftiniji.

Institut za javno zdravlje Crne Gore, nakon analize epidemioloških podataka, ažurirao je liste država i BiH svrstao u grupu zemalja iz kojih je za ulazak u Crnu Goru potreban dokument kojim se dokazuje negativan rezultat PCR ili ELISA testa na COVID-19.

Ranijom odlukom Instituta, za državljane BiH važio je samo negativan PCR test, čija je cijena u laboratorijima u BiH oko 200 KM. Cijena ELISA testova je mnogo niža i u Goraždu, na primjer, košta oko 30 maraka.

  • Cijena ELISA testova je oko 30 KM

    Cijena ELISA testova je oko 30 KM

    Foto: Ilustracija


Hrvatska je ostala na listi zemalja iz kojih je ulazak u Crnu Goru moguć bez ograničenja, dok je državljanima Srbije boravak u Crnoj Gori dopušten samo uz određivanje mjera samoizolacije ili karantena.

Nova odluka Instituta za javno zdravlje Crne Gore na snazi je od 29. juna do 5. jula 2020. godine.

Više o temi Crna Gora

NA VRH

Podijeli članak na