ZBOG NOVONASTALE SITUACIJE

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo akciju za pomoć Sandžaku

Već obezbjedili 50.000 zaštitnih maski, a prikupljeni novac će biti iskorišten za nabavku zaštitne i druge medicinske opreme

Avaz.ba
30.06.2020 09:51

Sandžak: Teška situacija

Foto: Agencije

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za gradove Sandžaka u kojima je zbog koronavirusa i velikog broja oboljelih proglašeno vanredno stanje. 

- Prema informacijama koje smo dobili, situacija u Sandžaku je poprilično teška, posebno u Novom Pazaru. Na našu adresu je u proteklih nekoliko dana stigao veliki broj upita i molbi za pomoć ljudima iz tog kraja, zbog čega smo odlučili brzo reagovati. Ovu akciju radimo koordinirano sa pojedinim udruženjima iz dijaspore – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Svi koji žele u narednih nekoliko dana mogu donirati novac za pomoć stanovnicima sandžačkih općina u kojima se bilježi nagli porast broja zaraženih koronavirusom.

  • Sandžak: Raste broj zaraženih
    Sandžak: Raste broj zaraženih Foto: Agencije

Udruženje Pomozi.ba je već obezbijedilo 50.000 zaštitnih maski, a prikupljeni novac će biti iskorišten za nabavku zaštitne i druge medicinske opreme, te dezinfekcionih sredstava kojih nema dovoljno u lokalnim zdravstvenim ustanovama.

Novac je moguće donirati na web stranici www.pomoziba.org ili putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba. Također, pozivom na telefonski broj 17022 za pomoć Sandžaku se doniraju 2 KM. Broj mogu pozvati korisnici svih telefonskih operatera u Bosni i Hercegovini.

Komentari

NA VRH