SASTANAK NOVALIĆA I NENADIĆA

KS očekuje sredstva MMF-a, Vlada FBiH zainteresirana za izgradnju Prve transverzale

Nenadić pojasnio da KS očekuje ova sredstva jer je to način za saniranje dijela posljedica nastalih tokom krize uzrokovane pandemijom

Razgovaralo se i o pomoći turizmu. Vlada FBIH

Piše: A. J. / Avaz.ba

30.6.2020

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, s delegacijom Vlade Kantona Sarajevo koju je predvodio kantonalni premijer Mario Nenadić, a u kojoj su bili kantonalni ministri finansija Jasmin Halebić, privrede Draško Jeličić i saobraćaja Adi Kalem.

Bio je ovo još jedan u nizu redovnih sastanaka federalnog premijera s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo. Delegacija Kantona Sarajevo bila je zainteresirana za raspodjelu sredstava Međunarodnog monetarnog fonda kantonima, konkretno Kantonu Sarajevu.

Premijer Nenadić je pojasnio da Kanton Sarajevo očekuje ova sredstva jer je to način za saniranje dijela posljedica nastalih tokom krize uzrokovane pandemijom novog koronavirusa na privredu.


Razgovaralo se i o pomoći turizmu. Vlada FBIH

Premijer Novalić je informirao goste o tome kako očekuje da se odluke od raspodjeli sredstava MMF-a predviđenih kantonima i jedinicama lokalne samouprave, općinama i gradovima, donesu na prvoj narednoj sjednici Vlade FBiH.


Na sastanku se razgovaralo i o problemima u čijem rješavanju Federacija BiH može imati udjela, poput pomoći turizmu, koji je također osjetio velike posljedice pandemije koronavirusa, ali i o infrastrukturnim projektima.


Federalni premijer je ponovio veliku zainteresovanost Federacije BiH za izgradnju Prve transferzale u Sarajevu, dodavši da postoje izdvojena sredstva za tu namjenu kojima FBiH učestvuje u realizaciji ovog bitnog projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.