SUTRA PREUZIMA DIREKTORSKU FUNKCIJU

Gavrankapetanović: Otvarati Opću bolnicu dalje prema pacijentima

Pokušat ćemo svi zajedno odgovoriti zahtjevima stanovnika ovoga grada, da budu zadovoljni, kazao Gavrankapetanović

Kravić kaže za Gavrankapetanovića da je 'pravi čovjek došao na pravo mjesto'. fena

Avaz.ba / Fena

30.6.2020

Profesor dr. Ismet Gavrankapetanović sutra preuzima funkciju direktora sarajevske Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', nakon četvorogodišnjeg mandata prim. dr. Zlatka Kravića.

Gavrankapetanović kaže da je svjestan da tu funkciju preuzima u situaciji finansijski teškoj, ne samo za našu državu nego i za cijeli svijet, i u periodu pandemije virusa korona. Ipak vjeruje da će kolektiv Opće bolnice moći učiniti iskorak i otvoriti bolnicu dalje prema pacijentima.

- Nastavit ćemo graditi na svemu što je dobro, dograditi dalje. Da mlađe kolege usavršavamo, da ih šaljemo na obuke širom svijeta. Pokušat ćemo svi zajedno odgovoriti zahtjevima stanovnika ovoga grada, da budu zadovoljni. Bitno je i da cijeli sistem djeluje jedinstveno. To možemo napraviti samo zajedno. Mi ćemo se potruditi da radimo u tom smjeru - kazao je za novinare.

Dan prije primopredaje dužnosti, Kravić kaže za Gavrankapetanovića da je 'pravi čovjek došao na pravo mjesto' te mu je zaželio mnogo sreće i uspjeha u radu.

Na pitanje šta bi izdvojio, iz četvorogodišnjeg mandata koliko je bio na čelu Opće bolnice, Kravić kaže da je učinjeno mnogo da ta ustanova bude svijetli primjer kako se, uz mnogo truda, dobru volju i određena materijalna sredstva, može učiniti mnogo za pacijente, ali i za osoblje.


Uručena akreditacija AKAZ-a. Opća bolnica

Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' dobitnik je akreditacije za implementaciju pilot-projekta uvođenja inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), koja im je danas uručena od Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ).


Opća bolnica ranije je kompletno akreditirana, za svoje zdravstvene usluge. Prije akreditacije za standarde za osobe s invaliditetom ta zdravstvena ustanova akreditirana je i kao 'Bolnica prijatelj beba'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.