SKUPŠTINA CRVENOG KRIŽA ZDK

Priznanja zaslužnima za doprinos tokom COVID-19 pandemije, kao i izliječenim osobama

Priznanja dr. Rasimu Skomorcu, dr. Adnanu Jupiću, dr. Ednanu Drljeviću, dr. Senadu Huseinagiću, dr. Fatimi Bašić, Džavidu Aličiću i ministru Arnelu Isaku

Sa sjednice Skupštine CK ZDK: Ispoštovane sve higijensko-epidemiološke mjere. Crveni križ

Avaz.ba

30.6.2020

U zgrade Vlade ZDK, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, danas je održana Sjednica Skupštine Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantina (CK ZDK). 

Skupštini su prisustvovala 22 delegata, te generalni sekretar CK FBiH Namik Hodžić, predsjednik Skupštine CK BiH Hasan Topalović, kao i ostali gosti. Prije početka sjednice uručena su priznanja osobama koje su dale izuzetan doprinos tokom pandemije COVID-19 i to: dr. Rasimu Skomorcu, dr. Adnanu Jupiću, dr. Ednanu Drljeviću, dr. Senadu Huseinagiću, dr. Fatimi Bašić, Džavidu Aličiću i ministru Arnelu Isaku. 

U svečanom dijelu Skupštine uručena su priznanja i provooboljelim i uspješno izliječenim osobama od COVID-19 na području našeg kantona, a to su: Olivera Zilić, Dajana Zilić i Kenan Agić, te posthumno za Miroslav Vukelić za nesebičan doprinos, razvoj, zastupanje i prestavljanje Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona.

Osim Izvještaja o prošlogodišnjem radu ove humenitarne organizacije, članovi Skupštine razmatrali su i usvojili i ostale godišnje dokumente, kao što su Plan rada i Finansijski plan CK ZDK za 2020. godinu.

Uručena priznanja za izuzetan doprinos tokom pandemije koronavirusa. Crveni križ

Predsjednik Skupštine CK ZDK Sulejman Kurbašić i Predjsednik CK ZDK Marko Sinanović istakli su da je ova redovna Skupština CK ZDK trebala biti održana i ranije, ali to nije bilo moguće realizirati zbog situacije u vezi pojave virusa korona, te da je ovo prilika da se osvrnu na ono što je CK ZDK uradio u toku prošle godine i definiraju naredne aktivnosti.

Dr. Jupić i Hodžić izjavili su da je upravo u situacijama, kao što je ova koja nas je zadesila širenjem virusa, vidljiva opravdanost i važnost postojanja ove svjetske humanitarne organizacije.

Rad sa mladima i podmlatkom, socijalne djelatnosti, dobrovoljno darivanje krvi, osposobljavanje kandidata za vozače motornih vozila, služba traženja, informisanje i diseminacija, te pomaganje onima kojima je pomoć potrebna samo su neki od ciljeva ove organizacije i u drugoj polovini 2020. godine.

Neformalno druženje delegata Skupštine i gostiju nastavljeno je uz ručak i ugodnu atmosferu u restoranu ,,Ada“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.