MERHAMET POKRENUO AKCIJU

Pomoć narodu Sandžaka: U Tutin stižu zaštitne maske, rukavice...

Tutinu upućena interventna pomoć

Piše: Avaz.ba

Kenan Vrbanjac

Foto: Merhamet


Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ uputilo je danas interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu, koja sadrži zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, vizire i zaštitna odijela. 

Predsjednik HO „Merhameta“ MDD Kenan Vrbanjac je kazao da je pomoć upućena nakon apela vlasti i građana Tutina gdje je situacija sa pandemijom koronavirusa posljednjih dana veoma dramatična.

- „Merhamet“ je odlučio da se uključi i da, koliko je u njegovoj mogućnosti, pomogne građanima tog dijela Sandžaka, gdje je situacija očigledno izmakla kontroli. Predstavnici HO „Merhameta“ MDD, zajedno sa predsjednikom „Merhameta“ za Srbiju Edinom Gegić, sutra će uručiti interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu - kazao je Vrbanjac.

„Merhamet“ je danas pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Sandžaka ugroženo koronavirusom. Akcija pod nazivom „Pomoć narodu Sandžaka“ će trajati do 1. avgusta, s mogućnošću produženja.

  • Kenan Vrbanjac

    Kenan Vrbanjac

    Foto: Merhamet


- „Merhamet“ nije zaboravio Bošnjake u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Vjerujemo da će građani BiH podržati ovu „Merhametovu“ akciju i pokazati solidarnost prema građanima Sandžaka, kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima po našu zemlju – kazao je Vrbanjac. 

Akcija „ Pomoć narodu Sandžaka“ će se provoditi u svim organizacionim dijelovima HO „Merhamet“ MDD u zemlji i inostranstvu.

Sredstva za ovu akciju će se prikupljati putem humanitarnog telefona. Pozivom na broj 090 292 001 građani mogu donirati tri KM.

Osim toga, prikupljanje pomoći će omogućiti i putem “Merhametovih” humanitarnih kasa na otvorenom prostoru i na punktovima u svim većim gradovima Federacije BiH.

NA VRH

Komentari