REAKCIJA

Terzić nakon izlaska iz SIPA-e: Dvije godine me Alešević i ostala bagra povlače po blatu

On je za "Avaz", također, rekao da nisu tačni navodi pojedinih portala da se u SIPA-i branio šutnjom i poručio da su to podmetanja

Terzić: Ovo su podmetanja. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

1.7.2020

Adnan Terzić, aktuelni direktor "Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine'', boravio je danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). 

On je po izlasku novinarima kazao da je bilo riječi o slučaju u kojem je naredbu o istrazi pokrenulo Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a tiče se ranije prijave biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića.

Alešević duže vrijeme tvrdi kako su Terzić, kao odgovorna osoba ''GP Put'' Sarajevo, i još niz osoba učestvovali u nezakonitom pribavljanju ZK izvadaka za određene prostore u Kladuši koje su založili za kredit u ''Bobar banci'' iako nisu bili vlasnici istih.

Adnan Terzić Aleševića je nazvao "bagrom" i rekao: 

- Došao sam kako bih sa zvaničnim državnim institucijama razgovarao o temi krivične prijave koju su iz ''Agrokomerca'' podnijeli protiv mene. Alešević i ostali me povlače po blatu i konačno sam došao tu, a nemam pojma u vezi s čim. Konačno sam došao razgovarati i započeli smo proces. Dao sam izjavu, i to je to.

On je za "Avaz", također, rekao da nisu tačni navodi pojedinih portala da se u SIPA-i branio šutnjom.

- Nisam se branio šutnjom, to je laž. Ja sam to odbio. Po zakonu mi je nuđeno, ja sam to odbio i to je istina jedina. Nisam želio da dajem izjavu bez advokata, a došao sam na poziv SIPA-e da ovo razjasnim. Ovo što tvrde da sam se branio šutnjom, to je podmetanje - rekao nam je Terzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.