MINISTAR SAOBRAĆAJA KS

Kalem: Nemamo planiran novac za subvencioniranje karata GRAS-a, ali ćemo ga naći

Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu, najavio Kalem

Avaz.ba
01.07.2020 17:06

Adi Kalem

Foto: Arhiv

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je povodom poskupljenja cijena GRAS-ove karte za nezaposlene osobe kazao da je implementacija Sporazuma, koji je u januaru ove godine potpisala prethodna Vlada, izazvala mnogo problema aktuelnoj Vladi KS, jer nisu planirana potrebna budžetska sredstva.

- Indikativno je da je primjena za sve tačke tog sporazuma o poskupljenju karata krenula sa danom njegovog potpisivanja, samo je poskupljenje karata za nezaposlene osobe ostavljeno za 1. juli ove godine – objasnio je Kalem.

  • Adi Kalem
    Adi Kalem Foto: Arhiv

Sa tim sporazumom, pojasnio je, kao i sa Sporazumom o povećanju plata GRAS-ovim uposlenicima, upoznat je tek u aprilu ove godine.

Dodao je i kako nas je sve zajedno, nakon toga, zadesila pandemija koronavirusa, zbog čega se sva pažnja usmjerila na spašavanje privrede.

- Trenutno nemamo u Budžetu KS planiran novac za subvencioniranje ovih karata, ali ga planiramo naći. Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu - najavio je ministar Kalem, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Tagovi

Adi Kalem GRAS

Komentari

NA VRH