MINISTAR SAOBRAĆAJA KS

Kalem: Nemamo planiran novac za subvencioniranje karata GRAS-a, ali ćemo ga naći

Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu, najavio Kalem

Adi Kalem. Arhiv

Avaz.ba

1.7.2020

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je povodom poskupljenja cijena GRAS-ove karte za nezaposlene osobe kazao da je implementacija Sporazuma, koji je u januaru ove godine potpisala prethodna Vlada, izazvala mnogo problema aktuelnoj Vladi KS, jer nisu planirana potrebna budžetska sredstva.

- Indikativno je da je primjena za sve tačke tog sporazuma o poskupljenju karata krenula sa danom njegovog potpisivanja, samo je poskupljenje karata za nezaposlene osobe ostavljeno za 1. juli ove godine – objasnio je Kalem.


Adi Kalem. Arhiv

Sa tim sporazumom, pojasnio je, kao i sa Sporazumom o povećanju plata GRAS-ovim uposlenicima, upoznat je tek u aprilu ove godine.


Dodao je i kako nas je sve zajedno, nakon toga, zadesila pandemija koronavirusa, zbog čega se sva pažnja usmjerila na spašavanje privrede.


- Trenutno nemamo u Budžetu KS planiran novac za subvencioniranje ovih karata, ali ga planiramo naći. Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu - najavio je ministar Kalem, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.