UNSKO-SANSKI PORTAL ŽESTOKO KRITIKOVAO SDA FUNKCIONERE

Svi su nam važniji od Krajišnika: Za Biseru i Šefika važniji Pakistanci i Pazarci od građana USK

Situacija u USK u vezi s migrantskom krizom svakog dana je sve teža, a procjenjuje se da je u kampovima smješteno blizu 3.000 migranata

Džaferović i Turković. Arhiv

Avaz.ba

1.7.2020

Blizu 600 migranata jutros je pronađeno u bivšoj željezari Krajinametal u Bihaću, potvrdili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, piše popularni portal usn.co.ba.

Naime, radi se o većini migranta koji su imali potvrde iz kampa Lipa, dok je ostatak u međuvremenu stigao na područje ovog kantona.

Situacija u USK u vezi s migrantskom krizom svakog dana je sve teža, a procjenjuje se da je u kampovima smješteno blizu 3.000 migranata, dok je isti ako ne i veći broj migranata van kampova odnosno na ulicama ili u privatnom smještaju.


Migranti veliki problem u Krajini. USK

Kako sada stvari stoje, za “bošnjačke lidere” u Sarajevu, a ponajviše člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i dopredsjedavajuću Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, Bošnjaci u Krajini nisu od tolikog značaja kao što su ilegalni migranti iz Pakistana ili građani Novog Pazara.


Podsjećamo da je bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić najavio deportaciju ilegalnih migranata, ali ta se ideja nije dopala, vjerovali ili ne, ambasadi Pakistana u Sarajevu pa je ekspresno obustavljena.

Naime, namjera ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se više od 6.000 ilegalnih migranata mora identificirati i dati svoj pasoš ili drugi identifikacioni dokument domaćoj policiji, te da će biti deportovani ukoliko ne posjeduju lične dokumente ili odgovarajuću dozvolu državnih institucija, naljutila  je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i dopredsjedavajuću Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković.




Džaferović s ambasadorom Pakistana. Arhiv

Obavljen je razgovor u Sarajevu sa ambasadorom Pakistana, a zaključak istog je da su “bošnjački lideri” molili za oprost ambasadora Pakistana zbog ovakve, po njima, strašne namjere ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

Nedugo nakon toga, ministar Radončnić je podnio ostavku, ni manje ni više, nego upravo zbog ovakvog ponašanja koalicionog partnera SDA, odnosno nemogućnosti da napokon neko uradi nešto povodom migrantske krize, kako u USK, tako i u ostatku BiH.

Da je situacija i više nego tragikomična, pokazuju i apeli ministrice Turković i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da se iz Sarajeva i Tuzle hitno pošalje medicinsko osoblje u Novi Pazar kako bi pomogli građanima u borbi protiv koronavirusa.

Naravno da je potrebno pomoći, ljudi smo, nismo životinje, ali postavlja se pitanja kada će “bošnjački lideri” u  Sarajevu ovako da se brinu za stanovništvo Krajine. Da li je još uvijek važno biti Bošnjak ili su sada dovoljno dobri i Pakistanci?, piše portal usn.co.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.