SAČUVATI RADNA MJESTA

Zvizdić sa predstavnicima poslodavaca: Teret krize treba da podijele javni i realni sektor

Razgovarali o posljedicama pandemije koronavirusa i ubrzanju aktivnosti na donošenju reformskih zakona

Avaz.ba

Zvizdić sa predstavnicima Udruženja poslodavaca

Foto: Fena


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH, koje su predvodili predsjednik Adnan Smailbegović i direktor UPFBiH Mladen Pandurević.

Oni su razgovarali o posljedicama pandemije koronavirusa i o ubrzanju aktivnosti na donošenju reformskih zakona koji će poboljšati poslovni ambijent i rasteretiti privredu, prenosi Fena.

Poslodavci su istaknuli da je neophodno što prije usvojiti zakonske prijedloge koje su predložili i koji će doprinijeti olakšanju poslovanja kroz smanjenje opterećenja na rad.

  • Zvizdić: Što prije ublažiti negativne posljedice

    Zvizdić: Što prije ublažiti negativne posljedice

    Foto: Arhiv


Složili su se da je neophodno što prije ublažiti negativne posljedice koje bh. ekonomija i privreda već osjećaju i potrebnim mjerama sačuvati radna mjesta kako bi građani što manje osjetili krizu nastalu pandemijom koronavirusa.

Zvizdić i predstavnici poslodavaca bili su jedinstveni u stavu da je neophodno hitno reagirati u cilju spašavanja ekonomije koja je ugrožena i da glavni cilj treba biti očuvanje radnih mjesta.

Zvizdić je istaknuo da je ovo vanredna situacija i da teret novonastale krize treba da podijele javni i realni sektor. Na kraju sastanka, saglasili su se da će bez hitnih i adekvatnih mjera doći u pitanje privreda i ekonomija zemlje, a samim tim i veliki broj radnih mjesta u BiH, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta.

Više o temi Denis Zvizdić

NJEMAČKA PREUZELA PREDSJEDAVANJE EU
Zvizdić: Možemo ostvariti progres i dobiti kandidatski status
NA VRH

Podijeli članak na