ISLAMSKA ZAJEDNICA U BIH

Ljudi velikog srca: U džamijama širom BiH prikupljan novac za Sandžak

U posljednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još 5 osoba od posljedica izazvanih koronavirusom, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent

Narod BiH pomaže Sandžaku. Facebook

Piše: E. T. / Avaz.ba

3.7.2020

Odlukom Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas su u svim džamijama širom BiH i dijaspore, nakon džuma-namaza, organizovane sergije, odnosno prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Sandžaku, gdje je posljednjih dana značajno pogoršana situacija zbog epidemije koronavirusa. 


Sergije širom BiH. Facebook

U posljednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još 5 osoba od posljedica izazvanih koronavirusom, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent. 

Kako je najavio koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek u Novi Pazar stiže još 10 respiratora tako da će Opšta bolnica sada raspolagati sa 28 tih aparata, kao i da će pored Internističkog bloka biti formirana vojna bolnica. 


Prikupljanje pomoći za Sandžak. Facebook

- Od danas postajemo regionalna kovid bolnica i primat ćemo i pacijente iz Sjenice, jer je u Užicu teško stanje. To je težak zadatak, nemamo dovoljno kadrova, zdravstveni radnici su preumorni, ali me je obradovala informacija da će biti formirana vojna bolnica sa 150 kreveta, 15 vojnih ljekara, infektologa i pulmuloga i 25 tehničara, sa njihovom opremom - naveo je Đerlek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.