OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

Nakon pisanja “Avaza“: Stigla pomoć porodici kojoj je izgorjela kuća

Prioritet je obnoviti krov, zamijeniti kompletno lošu instalaciju i postaviti stolariju

Subašić uručuje pomoć Ljeskovici. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

5.7.2020

Tuzlanka Alenša Subašić, koja 40 godina živi i radi u Luksemburgu, danas je prva uručila pomoć petočlanoj porodici Avde Ljeskovice (40) iz Liješća, mjesne zajednice Skelani kod Srebrenice.

Ova je porodica u prošli utorak u vatrenoj stihiji ostala bez krova nad glavom i bez ičega te su se privremeno morali smjestiti kod Avdinog brata Ahme Ljeskovice.

Subašić kaže da je 2. jula u “Dnevnom avazu” pročitala tekst o požaru, koji im je uništio sve što su godinama sticali od zarade Avdinih dnevnica.

- Odmah sam obavijestila moje sinove Nihada i Fuada u Luksemburgu i od moje i njihove ušteđevine izdvojili smo 6.000 maraka te danas uz pomoć dopisnika „Dnevnog avaza“, halalosom i od srca uručila im pomoć.

Ništa od stvari nisu mogli spasiti. S. Smajlović

Nadam se da će i drugi humani ljudi krenuti mojim stopama i pomoći ovoj unesrećenoj porodici koja ima bolesnu djecu - s tugom nam kazuje humana Subašić.

Avdinu suprugu Sevledinu (31) i Avdu zatekli smo na čišćenju zgarišta. Oni su se kroz suze i radost zahvalili prvom donatoru.

- Ne znam u šta prije uložiti ova sredstva. Srećom, spasili smo svoje i živote djece, a ostalo ništa nismo mogli spasiti. Izgorjelo je sve što smo godinama stjecali od mojih dnevnica. Prioritet je obnoviti krov, zamijeniti kompletno lošu instalaciju i postaviti stolariju, a zatim obnoviti kupatilo i smjestiti se u dnevni broravak, koji je ostao koliko-toliko sačuvan - pojasnio nam je Avdo.

Kaže da očekuje i obećanu pomoć od Općine Srebrenica i očekuje komisiju da načini proračun radova. Do tada Ljeskovice čiste zgarište i žive u jednoj bratovoj sobi. Od radova na kući, Avdo ne može ići da zaradi dnevnicu kako bi prehranio porodicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.