GLAVNI TAJNIK HNS-A U BIH

Josip Merdžo: Birači su izabrali stabilnost i izvjesnost

I u ovoj krizi nastaloj nakon korone, gospodarskim mjerama su pokazali i više učinili nego, možda, neke druge, pa, čak i jače zemlje Evropske unije

Merdžo: Dosta logično. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

5.7.2020

Birači su, u biti, izabrali stabilnost i izvjesnost, kazao je u svojoj reakciji na rezultate izbornih anketa Josip Merdžo, glavni tajnik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH. 

Kako je naveo, jasno je, kada se uzme imalo ozbiljnija analiza da je Vlada Andreja Plenkovića u gospodarskom i svakom smislu donijela pomak Hrvatskoj.

- I u ovoj krizi nastaloj nakon korone, gospodarskim mjerama su pokazali i više učinili nego, možda, neke druge, pa, čak i jače zemlje Evropske unije. S te strane, mislim da prve ankete izgledaju dosta logično, a da je postojala procjena da će Restart koalicija ostvariti veći rezultat, to je činjenica. No, vidimo da su ti glasovi završili na nekim drugim opcijama, prije svega u gradu Zagrebu vidimo da su neke koalicije dobile iznad prosječnih očekivanja, da tako kažem, broj mandata, kao što je ova koalicija „Možemo“. Tako da treba još vidjeti hoće li se sve zadržati na ovim rezultatima izlaznih anketa koje sada imamo - kazao je Merdžo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.