ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA

Općinsko vijeće Drvar: Otpad hitno izmjestiti, zahtjevamo od SIPA-e i Tužilaštva BiH da se uključe u istragu

Tražimo od svih institucija koje su dobile Zaključke Općinskog vijeća Drvar od 2. jula 2020. godine da isto obavijeste o rezultatima u svakoj fazi istrage, saopćeno je

Održana vanredna sjednicu povodom odlaganja otpada. Arhiv

Avaz.ba

6.7.2020

Općinsko vijeće Drvar danas je održalo vanrednu sjednicu povodom odlaganja otpada koji je prošle sedmice u ovu općinu dovezen iz Italije.  Zaključeno je da se otpad mora "hitno i odmah" izmjestiti sa teritorije općine Drvar.

- Upućujemo zahtjev Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da se uključe u istragu oko cjelokupnog procesa vezanog za nelegalne radnje u slučaju odlaganja otpada na području općine Drvar – navodi se u zaključku. 

Općinsko vijeće, kako se dodaje, podržava inicijativu neformalne grupe građana koja zahtjeva od odbornika OV Drvar da se priključe protestima građana dok se otpad ne odveze sa teritorije Drvara.

- Tražimo od svih institucija koje su dobile Zaključke Općinskog vijeća Drvar od 2. jula 2020. godine da isto obavijeste o rezultatima u svakoj fazi istrage. Tražimo da općinska načelnica pošalje urgenciju nadležnom Federalnom ministarstvu okoliša i turizma da dozvoli uzorkovanje otpada istovarenog na području općine Drvar još najmanje jednoj ovlaštenoj instituciji za analizu uzoraka otpada – stoji u zaključku vanredne sjednice OV Općine drvar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.