REAKCIJA

Supruga osuđenog Mujanovića: Presuda unaprijed napisana

Tužilac Tužilaštva za ratne zločine Srbije zatražio je prije dvije sedmice 15-godišnju zatvorsku kaznu, ali ga je Sud osudio na 10 godina

M. Aš. / Avaz.ba

Mujanović: Sve unaprijed znali

Foto: Facebook


Supruga Huseina Mujanovića, kojeg je danas Sud u Beogradu osudio na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u Hrasncici kod Sarajeva, Mirsada Mujanović - Kastrat, rekla je danas da  je riječ o presudi koja je unaprijed napisana.

- Prije nego što je počelo suđenje, presuda je napisana. Ništa sa strane odbrane što smo predlagali nije usvojeno, čak i taj njihov ključni svjedok je rekao da ga je tukao drugi čovjek. Ovo nije sud, ovo je fašistički sud - kazala je Mujanović.

Viši sud u Beogradu danas je donio prvostepenu presudu kojom je Huseina Mujanovića, bivšeg borca Armije RBiH koji je optužen da je kao ratni komandant zatvora zlostavljao Srbe u Hrasnici kod Sarajeva osudio na 10 godina zatvora.

Tužilac Tužilaštva za ratne zločine Srbije zatražio je prije dvije sedmice 15-godišnju zatvorsku kaznu, ali ga je Sud osudio na 10 godina. 

Jedan od Mujanovićevih advokata Dragan Krgović, kazao je za "Avaz" da će odmah čim dobije pismeni otpravak presude, uputiti žalbu.

 - Kazna nije zakonita jer su utvrđene neke kvalifikacije koje ne stoje. Nadamo se da će ova presuda nakon naše žalbe biti i ukinuta - kaže Kvrgović.

NA VRH

Podijeli članak na