REAKCIJE

Komšić: Srbijanski režim ne pokazuje ni trun moralne odgovornosti za genocid

Dok ne izruči Novaka Đukića, osuđenog ratnog zločinca, i dok joj osuđeni ratni zločinci učestvuju na izborima - Srbija nema pravo suditi građanima BiH

E. T. / Avaz.ba
06.07.2020 19:14

Komšić: Zabrinjavajuća šutnja

Foto: Avaz

Odluku suda u Beogradu, kojom je bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine Husein Mujanović osuđen na deset godina zatvora, komentirao je član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić.

Izricanje ove sramne presude u mjesecu kada se obilježava 25. godišnjica genocida, svakako, svjedoči da sadašnji srbijanski režim ne uspijeva pronaći ni trun moralne odgovornosti, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

- Dok ne izruči Novaka Đukića, osuđenog ratnog zločinca, i dok joj osuđeni ratni zločinci učestvuju na izborima - Srbija nema pravo suditi građanima BiH, jer Srbija nije nadležna za procesuiranje niti poštuje sporazum o readmisiji.

S tim u vezi zabrinjavajuća je šutnja Tužilaštva BiH i Ministarstva pravde BiH koji ne insistiraju na poštivanju sporazuma. Pozivam ih da se konačno prihvate svog posla, kako se ovakve stvari ne bi dešavale - navodi se u Komšićevom saopćenju.

Komentari

NA VRH