SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA

Osmanović: Osporavanje CIK-a se prelama preko usvajanja budžeta

Malo me čude diskusije poslanika HDZ, pa i zastupnice Krišto, jer je njihov ministar finansija u Vijeću ministara BiH

Osmanović: Ovdje je i dalje prisutno politikanstvo. M. Kadrić

Piše: E. H. / Avaz.ba

7.7.2020

Predsjedavajući Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Adil Osmanović kazao je novinarima u Sarajevu da se održavanje ovogodišnjih izbora ozbiljno dovodi u pitanje ukoliko prijedlog budžeta institucija BiH ne usvoji na današnjoj sjednici.

- Mislim da poslanici, a prije svega iz onih političkih stranaka koje učestvuju u Predsjedništvu BiH, dakle SDA, SNSD i DF imaju odgovornost da danas podrže budžet po hitnom postupku. Smatram da i sve druge parlamentarne stranke koje danas imaju mogućnost da danas donesu odkuku trebale bi da podrže usvajanje budžeta po hitnoj proceduri – poručio je Osmanović.

Dodao je da ministrica SDA koja je u Vijeću ministara BiH je podržala ovaj nacrt budžeta.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. M. Kadrić

- Mi zaista nastojimo da dođe što je moguće prije do usvajanja budžeta. Ukoliko bi se postigao kompromis i mi smo voljni da neke stvari pokušamo promijeniti u budžetu, ali nam vrijeme ne ide u prilog. Malo me čude diskusije poslanika HDZ, pa i zastupnice Krišto, jer je njihov ministar finansija u Vijeću ministara BiH. On je ponajviše imao priliku da provi izmjene u budžetu i ne vidim razloga da upravo ta politička stranka bilo šta danas stavlja posd znak pitanja. Ovdje je i dalje prisutno politikanstvo, jer neko želi da i dalje osporava legitimnost CIK-a i mislim da se toi prelama preko donošenja buidžeta po hitnoj proceduri. Neko želi osporavanjem CIK-a dovede u pitanje i održavanje izbora i to je osnovna dilema – naglasio je Osmanović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.