SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA

Šarović: Želimo da se izbori održe na jesen ove godine

Oni koji će danas da glasaju za budžet bili su među najgrlatijim kad je riječ o povećanju budžetskog okvira od 950 miliona KM

Šarović: Želimo da se izbori održe na jesen ove godine. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

7.7.2020

Predsjedavajući Kluba SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mirko Šarović kazao je da ima mnogo zamjerki na predloženi budžet, ako i na njrgovo usvajanje po hitnom postupku.

- Željeli bi da uđemo mamakr u skraćenu procedurtu, akko bi imali amandmansku fazu makar u toku današnjeg dana ili sutra. Jedini razlog koji naš Klub vodi ka tome da podržimo budžet su izbori. Vjerovatno bi nas optužili da opstrukcijom budžeta želimo odgađanje izbora. SDS to ne želi, želimo da se izbori održe na jesen ove godine, a imamo mnogo primjedbi – poručio je Šarović.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. M. Kadrić

Dodao je da je budžetski okvir povećan za 30 miliona KM.  

- Oni koji će danas da glasaju za budžet bili su među najgrlatijim kad je riječ o povećanju budžetskog okvira od 950 miliona KM. Sad je to bez posebnog obrazloženja povećano za 30 miliona KM, ali uvijek na drugoj strani je obezbjeđenje sredstava za lokalne izbore. Ipak konačnu odluku o tome da li ćemo podržati donjet ćemo nakon rasprave – istakao je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.