NASTAVLJA SE GENERALNI ŠTRAJK

Zdravstveni radnici u Sarajevu pomoć će ukazivati samo u hitnim slučajevima

Generalni štrajk, koji je počeo 2. septembra prošle godine, prekinut zbog pandemije koronavirusa, ali se sada može nastaviti, nakon ukidanja vanrednog stanja

Selimić: Potpisati novi kolektivni ugovor. Arhiv

Avaz.ba

7.7.2020

Sindikat radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo sutra će nastaviti generalni štrajk. Razlog je to što nije potpisan novi granski kolektivni ugovor.

Pomoć će se ukazivati samo u hitnim slučajevima, kada su pacijenti životno ugroženi, dok će trijažu ispred zdravstvenih ustanova obavljati samo ljekari.

Edo Selimić, predsjednik Sindikata, rekao je da će medicinski radnici svako jutro, od 10.30 do 11 sati, izlaziti ispred svojih ustanova sve dok sa kantonalnom vladom ne postignu dogovor o novom kolektivnom ugovoru.

Selimić je rekao da je generalni štrajk, koji je počeo 2. septembra prošle godine, prekinut zbog pandemije koronavirusa, ali se sada može nastaviti, nakon ukidanja vanrednog stanja.

Naglasio je da medicinski radnici neće napuštati radno mjesto, ali će pomoć pružati samo u hitnim slučajevima. Ista je situacija i sa drugim odjelima u zdravstvenim ustanovama. Dodao je da Sindikat Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) nije u njihovom sastavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.