SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE KANTONA SARAJEVO

Ljubuškić: Koruptivne radnje sežu do porodičnih odnosa i pogodovanja pojedincima

Već sam podnijela dvije prijave Uredu za korupciju, kaže v.d. direktorica SZKS

Ljubuškić: Počele isplate korisnicima. Arhiv

Avaz.ba

7.7.2020

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (SZKS) je izvršila promjenu odgovorne osobe na nadležnom sudu i odmah započela isplate svim korisnicima novčane naknade, a koji imaju rješenje kojim se ova naknada utvrđuje, navodi se u saopćenju SZKS.

Ovim je ispunjeno obećanje Službe da će sa današnjim danom započeti isplate. Pored ovih isplata započete su i isplate prema poslodavcima koji koriste programe Službe.

- Kako bi se otklonile sve nejasnoće po pitanju novčanih naknada, a i zbog učestalih poziva korisnika, ovim putem obavještavamo javnost da je Služba na dan 24.06.2020. godine imala 3.100 zaprimljenih zahtjeva. Ovo znači da su ovi zahtjevi još u obradi, a isti su ostavljeni u amanet novom v.d. direktoru – navodi se u saopćenju.

U obradi 3.100 zahtjeva. Ilustracija

Priroritet Službe je, a po saznanju za ovaj podatak, da se ovi zahtjevi što prije riješe i stoga su svi mogući kadrovski potencijali stavljeni u funkciju što bržeg rješavanja ovog problema. Pored ovog, u Službi je i radno vrijeme prilagođeno ovoj hitnoj obradi svih pristiglih zahtjeva.

- Prethodna uprava koja se u proteklom periodu bavila većinom izmišljenim navodima o kriminalu potpuno je zanemarila svoju zakonsku obavezu izdavanja rješenja nezaposlenim licima, te smo sada prisiljeni što hitnije rješavati nagomilane zahtjeve korisnika.

Još jednom želimo da ponovimo da je ovih 3.100 zahtjeva zatečeno stanje, a sve činimo da ih što prije obradimo i da svi korisnici novčane naknade dobiju svoje primanje sa Službe za zapošljavanje KS – navodi se u saopćenju koje potpisala je v.d. direktorica Edina Ljubuškić.

Za naš portal, Ljubuškić je pojasnila da se, pored rješavanja nagomilanih zahtjeva nezaposlenih osoba, suočila i sa nepravilnostima.

- Zatekla sam nepravilnosti koje sam odmah morala prijaviti Uredu za korupciju. Već sam podnijela dvije prijave, a koruptivne radnje sežu do porodičnih odnosa i pogodovanja pojedincima – izjavila je Ljubuškić za naš portal.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.