EKSKLUZIV

Svjetska diva Mia Farrow javila se urednici "Azre“: Srebrenicu nikada neću zaboraviti!

Slavna glumica odgovorila na najavu sutrašnjeg izlaska printanog izdanja "Azre", posvećenog 25. godišnjici od genocida

Mia Farrow u Srebrenici 2007. godine. Avaz

Piše: Avaz.ba

7.7.2020

Svjetska glumačka zvijezda Mia Farrow (75) na svom Twitter profilu srdačno je odgovorila na poruke glavnoj i odgovornoj urednici „Avazovog“ sedmičnog magazina i portala „Azra“ Mireli Kukan.

Naime, printano izdanje magazina „Azra“ koje će se od sutra, kao i svake srijede, naći na prodajnim mjestima širom BiH, posvećeno je obilježavanju 25. godišnjice od genocida u Srebrenici, te donosi veliku priču naše dopisnice Almase Hadžić. Ona je podsjetila kako su pijetet prema živim i ubijenim Srebreničanima svojim dolaskom u Potočare, u godinama nakon agresije na BiH iskazale najpoznatije svjetske političarke, kraljice, baronese, glumice - žene koje su svojim imenom i glasom, kako u toku opsade, tako i nakon počinjenog genocida, pronosile istinu o zločinu u Srebrenici.

Među njima je i Mia Farrow koja je u decembru 2007. godine posjetila Memorijalni centar u Potočarima kada je susret s majkama Srebrenice izazvao je erupciju emocija slavne glumice niz čije lice su se slijevali potoci suza.

Urednica „Azre“ naslovnicu na kojoj se nalazi i ova svjetska diva s najavom sutrašnje priče u „Azri“, tvitala upravo na njenom profilu ispod komentara koji je Farrow danas posvetila sjećanju na stravični zločin nad Armenima.

- Genocid nad Armenima je sistemsko masovno ubistvo i protjerivanje 1,5 miliona etničkih Armenaca koje je osmanska vlada između 1914. i 1923. počinila u Turskoj i susjednim regijama -napisala je danas Farrow.

Urednica „Azre“ u komentaru je Miji Farrow poslala najavu lista „Azra“ koja izlazi sutra i koji je u znaku 25. godišnjice od genocida te navela da se u članku podsjeća na njen boravak u Srebrenici kada je s majkama posjetila stratišta i odala počast žrtvama.

Na to je slavna holivudska zvijezda odgovorila:

- Srce mi se slamalo dok sam bila u Srebrenici. Nema osjećaja koji može opisati kako je bilo sve to vidjeti i upoznati srebreničke majke. Nikada to neću zaboraviti.

U nastavku je urednica “Azre” podsjetila da su u Srebrenici ubijena 8.372 Bošnjaka te da su majke izuzetno zahvalne Miji Farrow za svu podršku koju im je pružila.

Farrow je odgovorila:

- Hvala vam, nikada se to nije trebalo dogoditi. Mnogo mi je žao zbog vaših izgubljenih – potcrtala je čuvena glumica.

Naslovnica sutrašnjeg izdanja "Azre". Azra

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.