NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Tužilaštvo BiH borilo se za Mujanovića

Devetnaestogodišnji migrant iz Pakistana koji je zaražen koronavirusom, ali boluje i od drugih bolesti, između ostalih i tuberkuloze, samovoljno je 23. juna napustio izolatorij na Podhrastovima u Sarajevu, gdje je bio hitno hospitaliziran

Piše: Avaz.ba

8.7.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte sve o Huseinu Mujanoviću, kojem je Viši sud u Beogradu izrekao presudu od 10 godina zbog navodnih ratnih zločina u Sarajevu.

Velika prašina se digla oko ovog slučaja, a "Avaz" otkriva da je Tužilaštvo BiH u tri navrata upućivalo zahtjev pravosuđu Srbije da BiH izruči ovog bh. državljanina, bivšeg borca Armije RBiH. Sa svim je, prema informacijama „Avaza“, bio upoznat i glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) Serž Bramerc (Serge Brammertz). 

Osim toga, zbog sramne presude, BiH je zaoštrila odnose prema Srbiji. Pročitajte šta je jučer poduzela ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, a koji je odgovor bio srbijanskog ministra Ivice Dačića.

Komentar dana "Korona se vratila na velika vrata" pisala je Nerma Ajnadžić.

Devetnaestogodišnji migrant iz Pakistana koji je zaražen koronavirusom, ali boluje i od drugih bolesti, između ostalih i tuberkuloze, samovoljno je 23. juna napustio izolatorij na Podhrastovima u Sarajevu, gdje je bio hitno hospitaliziran.

Nakon toga se vratio u migrantski kamp u Blažuju te je 26. juna ponovo pronađen u teškom zdravstvenom stanju i vraćen na Podhrastove. Ovim je ugrozio sigurnost čitave države.

Donosimo vam i detalje sa održanog sastanka lidera SDA Bakira Izetbegovića, HDZ-a Dragana Čovića i SNSD-a Milorada Dodika u Istočnom Sarajevu. O čemu su sve razgovarali, te oko čega su se dogovorili, saznajte u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Ličnost dana je dvostruki svjetski šampion Formule 1 Fernando Alonso, a saznajte i zašto.

Na stranama Globusa pročitajte sve o snažnim kritikama na račun američkog predsjednika Donalda trampa (Trump) zbog porasta slučajeva koronavirusa.

U našoj zemlji i dalje je visok broj zaraženih koronavirusom, a u sammo dva dana zabilježeno je 13 smrtnih slučajeva. Pročitajte i šta je Damir Marjanović, profesor forenzičke genetike, za "Avaz" rekao.

Ekipa "Dnevnog avaza" bila je na otvaranju izložbe "Exodus" umjetničkog velikana Safeta Zeca u Potočarima, u sklopu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. U nekadašnjoj fabrici akumulatora u Potočarima bilo je veoma emotivno. Toliko da je naš slikar jedva smogao snage da govori.

Dramatična potraga za Denisom Mehićem i 15-godišnjom djevojčicom iz Lukavca uspješno je okončana, a istragom je utvrđeno da djevojčica nije bila oteta. Na stranam Crne hronike pročitajte i o saobraćajnoj nesreći u Kolima kod Banje Luke kada je prikolica kamiona udarila u autobus.

Ekipa Jet-seta donosi ispovijest mlade pjevačice Džejle Ramović koja je prebolovala koronavirus.

Na sportskim stranama čitajte najavu predstojeće sezone NBA lige od jednog od najboljih bh. košarkaša Jusufa Nurkića. Bh. reprezentativac, između ostalog, je poručio da će se na teren vratiti kao bolji igrač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.