ČUVATI ISTINU

Radončić sa delegacijom SBB-a posjetio Memorijalni centar u Potočarima

U razgovoru sa Emirom Suljagićem, direktorom Centra, delegacija SBB-a upoznala se sa svim detaljima sveobuhvatnih priprema za obilježavanje 25 godina genocida u Srebrenici

Delegacija SBB: Proučili Fatihu. SBB

Avaz.ba

8.7.2020

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, zajedno sa potpredsjednicima Editom Đapo i Admirom Čavkom, posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica - Potočari gdje je proučio Fatihu i položio cvijeće na spomen-obilježje žrtvama genocida.

Nakon toga, u razgovoru sa Emirom Suljagićem, direktorom Centra, delegacija SBB-a upoznala se sa svim detaljima sveobuhvatnih priprema za obilježavanje 25 godina genocida u Srebrenici.

Delegacija SBB-a u Potočarima. SBB

Čuvanje istine i uspomene na nevine žrtve genocida, opstanak i funkcioniranje Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, u svakom smislu, trajna su obaveza svakog Bošnjaka, ali i Bosne i Hercegovine kao države.

Suljagić je upoznao delegaciju sa informacijom da će se tokom komemoracije 11. jula, video linkom, javnosti obratiti 25 najistaknutijih državnika i ličnosti svijeta što je veoma važno za etabliranje istine o strahotama koje su počinjenje nad Bošnjacima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.