ZAVRŠEN SASTANAK

Satler: Dobili smo uvjerenja da će se do 21. jula usvojiti budžet

Glavna tema sastanka bila je da vidimo gdje stojimo i šta je do sada urađeno u svjetlu inicijative Predsjedništva BiH unazad tri mjeseca, kazao je Satler

E. Halimić / Avaz.ba
08.07.2020 17:45

Upravo smo završili vrlo konstruktivan sastanak sa čelnicima Parlamenta BiH, kazao je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johhan Sattler).

- Glavna tema sastanka bila je da vidimo gdje stojimo i šta je do sada urađeno u svjetlu inicijative Predsjedništva BiH unazad tri mjeseca. Generalna ocjena je da je napredak koji je ostvaren je zadovoljavajući. Danas je završena i procedura kojom se omogućava održavanje izbora u Mostaru - pojasnio je Satler.

Dodao je da je jako puno tema za razmatranje.

- Iskoristili smo priliku da razgovaramo o brojnim inicijativama i zakonima koji su u proceduri. Zadovoljstvo nam je da smo od čelnika dobili uvjeravanje da se te stvari mogu realizirati do kraja septembra. Svakako prije održavanja izbora. Govorimo o zakonima koji uključuju Zakon o VSTV-u, Zakon o javnim nabavkama, Zakonu o sukobu interesa i usvajanju strategija za rad na predmetima ratnih zločina - istakao je Satler.

Prema njegovim riječima, govoreći o lokalnim izborima jasno je da se oni ne mogu održati bez budžetskih sredstava.

- Dobili smo uvjeravanja da će se do 21. jula usvojiti budžet. Cijela zemlja žudi za iskorakom, građani žele da ova zemlja postane članica EU, a za to će nam trebati mnogo više dobrih rezultata kao što je to današnja finalizacije pitanja za održavanje izbora u Mostaru - zaključio je Satler.

Komentari

NA VRH