POZDRAVIO IZMJENE ZAKONA

Nelson: Hitnost je neophodna, građani, investitori i donatori su nestrpljivi

Ohrabrili smo Parlament BiH da nastavi raditi na sljedećim pitanjima, kaže ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson

E. Halimić / Avaz.ba

Nelson: Napokon je omogućeno građanima Mostara da glasaju

Foto: M. Kadrić


Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric) čestitao je rukovodstvu Parlamenta BiH nakon što je usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku.

Ovim je i zvanično okončana procedura izmjena državnog Izbornog zakona kako bi se omogućilo građanima Mostara da nakon 12 godina izađu na izbore.

- Zadovoljstvo mi je bilo pridružiti se ambasadoru Satleru (Sattler) na današnjem sastanku sa rukovodstvom Parlamenta BiH i čestitati im na današnjem uspjehu. Napokon je omogućeno građanima Mostara da glasaju. Današnje djelovanje dalo je nadu građanima širom zemlje da je napredak moguć. Ohrabrili smo Parlament BiH da nastavi raditi na sljedećim pitanjima.

  • Nelson i Satler: Ohrabrili Parlament BiH

    Nelson i Satler: Ohrabrili Parlament BiH

    Foto: M. Kadrić


Prije svega mislim na usvajanje budžeta do 22. jula ove godine, također da rade na borbi protiv Covid-19 koji ima ekonomske i zdravstvene posljedice - istakao je Nelson.

Dodao je da su tu i ostala pitanja koja su bitna.

- To je poboljšanje poslovnog okruženja i poboljšanje situacije u vezi sa vladavinom zakona i pravnom državom. Hitnost je neophodna, građani, investitori i donatori su nestrpljivi - zaključio je Nelson.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na