NAKON SASTANKA

Izetbegović: Ambasadori nas požuruju, očekujem aktivniji pristup Vijeća ministara

Požuruju nas naravno, ja očekujem kad je u pitanju 14 prioriteta jeste konačno aktivniji pristup aktivnostima Vijeća ministara, kaže Izetbegović

Bakir Izetbegović. M. Kadrić

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

8.7.2020

Razgovarali smo prije svega o 14 evropskih prioriteta, oni će imati sastanak s raznim nivoima.vlasti, a danas su se odlučili da održe sastanak s rukovodstvom Parlamenta BiH, kazao je nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte potpredsjednik Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

- Požuruju nas naravno, ja očekujem kad je u pitanju 14 prioriteta jeste konačno aktivniji pristup aktivnostima Vijeća ministara. Dom naroda je na kraju proceduralnih puta, očekujemo da Vijeće ministara i Predstavnički dom da ubrzano rade i da se sustiže zaostatak koji već traje skoro dvije godine - kazao je Izetbegović.

Dodao je da nije bilo zaključaka osim da se svi trebaju potruditi.

Upitan da komentariše izjavu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića koji je kazao da neće da zakaže kako sjednicu kako bi se formirala Komisija za evropske integracije, Izetbegović je kazao da to treba pitati Radmanovića.

Bakir Izetbegović. M. Kadrić

- Ne bi rekao da je to rekao ozbiljno - istakao je Izetbegović.

On je kazao da nije čuo da je direktor OSA-e Osman Mehmedagić dostavio diplomu sa oznakom tajnosti.

- Mislim da je Mehmedagić bio dobar direktor i da je OSA imala jako dobar rezultat. Morali bi imati da mijenjamo čovjeka. Očekujem da se ova stvar u vezi diplome raščisti i da Mehmedagić nastavi da radi dobar posao - pojasnio je Izetbegović.

Na pitanje o jučerašnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, Izetbegović ističe da je lider HDZ-a u nekoj emociji dao izjavu o tome da je Uprava za indirektno oporezivanje hrvatska.

- Nije dobro da ja komentaram. Po meni je to.nespretna izjava. U ovoj zemlji ne bi trebalo da bude ni hrvatskih pošta, šuma, a kamoli hrvatskih uprava za indirektno oporezivanje. A zašto su 42 poslanika čekala dvojac da se o nečemu dogovori, nisu trebali da čekaju, trebali su to da riješe. Ali nemojte onda da bude kriv dvojac, mi smo na kraju krajeva nešto i riješili - istakao je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.