AUTOCESTE FEDERACIJE

Objavljen novi tender za izgradnju dijela Sarajevske zaobilaznice, posao od 20 miliona KM

Ova trasa je je spoj petlje Vlakovo s petljom na Mostarskom raskršću na magistralnu cestu M-17/M-5

Sarajevska zaobilaznica: Novi tender. Autoceste FBiH

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

9.7.2020

Državna kompanija "Autoceste Federacije"  objavile su novi tender za radove na izgradnji Sarajevske zaobilaznice, tačnije dijela gradske trase između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća koji još nikada nije završen.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Adnan Terzić, direktor "Autocesta".

Ova trasa je je spoj petlje Vlakovo s petljom na Mostarskom raskršću na magistralnu cestu M-17/M-5, a procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona maraka bez PDV-a i finansirat će se iz vlastitih sredstava ove državne firme.

Ovaj tender je više puta zbog  raspisivan i poništavan. Posljedni put posao je bio dodijeljen firmi "Euro-Asfalt", ali je nakon žalbe poništen.

Dužina ove poddionice  1,44 kilometra, a planirano je da se  grade i dva vijadukta Rogačići dužine 140 metara i četiri trake fizički odvojene kolovozom. 

Kako je rečeno iz ove kompanije, izgradnjom ove trase omogućava se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama. 

Konkretnije, omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze sa kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića.

Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.