VLADA FEDERACIJE

Kadrija Kolić nije prošao za predsjednika NO u "Ginexu", bit će ponovljen konkurs

Ime Kadrije Kolića, povezuje se s aferom "Respiratori" i on je advokat Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite

Kolić: Nije imenovan. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

9.7.2020

Kadrija Kolić nije danas imenovan na sjednici Vlade BiH u Sarajevu za predsjednika Nadzornog odbora u "Unis Ginexu". Protiv njegovog imenovanja bili su ministari iz  SBB-a.

Odlučeno je, kako sazanjemo, da se ponovi konkurs za dva člana NO, među kojima je i pozicija predsjednika na koju je bio predložen Kolić ispred Vlade FBiH. Sjednica Vlade i dalje traje.

Podsjećamo, predstavnici malih dioničara kompanije „Unis Ginex“ iz Goražda poslali su prije nekoliko dana pismo na adresu Vlade Federacije i Ureda za zakonodavstvo, u kojem traže hitnu smjenu Kadrije Kolića s pozicije predsjednika Nadzornog odbora ove firme, koja je u državnom vlasništvu.


Sjednica Vlade FBiH u Sarajevu. M. Kadrić

Kao jedan od razloga je navedeno to da je Kolić u sukobu interesa i da je suvlasnik firme „Pobjeda Tehnology Goražde“ (PTG), u kojoj, navodno, ima 13 posto udjela.

U pismu koje potpisuje Hamo Pršeš, predstavnik malih dioničara i član NO „Unis Ginexa“, od Vlade se tražilo da smjena Kolića s pozicije v. d. predsjednika na koju je, na prijedlog Vlade FBiH, imenovan do kraja jula.

Kao jedan od razloga je navedeno to da je Kolić u sukobu interesa i da je suvlasnik firme „Pobjeda Tehnology Goražde“ (PTG), u kojoj, navodno, ima 13 posto udjela.

Osim toga, ime Kolića, povezuje se s aferom "Respiratori". On je advokat Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite. Nakon izbijanja ove afere Kolić je uslikan s Fikretom Hodžićem i sada već bivšim šefom kabineta premijera Fadila Novalića Hasanom Ganibegovićem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.