DOGAĐAJ VIDEO VEZOM

Velika Britanija: Na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici i princ Čarls, Džonson, Olbrajt...

Događaj će biti emitiran na mnogim kanalima i društvenim mrežama

Princ Čarls: Jedan od učesnika. agencije

Fu. M. / Avaz.ba

9.7.2020

Komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici u Velikoj Britaniji ove godine će se održati online, navečer u subotu, 11. jula 2020. godine, putem videoprijenosa.

Organizator komemoracije je "Remembering Srebrenica". Događaj će biti emitiran na mnogim kanalima i društvenim mrežama, a sadržavat će videosvjedočenja i poruke preživjelih i ključnih ličnosti.

Neki od preživjelih će podijeliti svoje mučne i šokantne ispovijesti, a među gostima Nacionalnog obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici su i: Princ Čarls (Charles), premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson), predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, član Predsjedništva Željko Komšić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, zatim kardinal Vinsent Nikols (Vincent Nichols).

Princ Čarls. Društvene mreže

Na događaju će učestvovati i bivši premijer Velike Britanije Dejvid Kameron (David Cameron), Lord Hag (Haag), bivši državni ministar vanjskih poslova Velike Britanije, Medlin Olbrajt (Madeline Albright) i brojni drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.