BORBA PROTIV PANDEMIJE

Ovo su timovi ljekara iz Sarajeva i Tuzle koji idu u Sandžak

Ukupno 25 zdravstvenih radnika, sutra će u jutarnjim satima krenuti u Sandžak

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo šalje tri uposlenika. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

9.7.2020

Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine, što je ukupno 25 zdravstvenih radnika, sutra će u jutarnjim satima krenuti u Sandžak, kako bi dali svoj doprinos u borbi s pandemijom koronavirusa.

Tim Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu predvodit će doc. dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju KCUS-a. 

Iz ove zdravstvene ustanove u Novi Pazar ići će još i prim. dr. Ilijaz Aslani, ljkar specijalista anesteziolog, dr. sci. med. Refet Gojak, ljekar specijalista infektolog, dr. Tarik Hajro, ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr. Muhamed Kubat, ljekar na specijalizaciji iz anestezije i dr. Semir Hrvo ljekar na specijalizaciji iz infektologije. 

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo šalje tri uposlenika. U Novi Pazar ide direktor Hitne pomoći mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, te Sedin Popara i Adnan Salčin, hitni medicinski tehničari.

Tim s Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla činit će šest ljudi, tri specijalista i tri medicinska tehničara, rekao je jutros Vahid Jusufović, generalni direktor UKC-a. Na čelu tima UKC-a je hirurg prof. dr. Zijah Rifatbegović, koji ima iskustvo s operativnih zahvatima COVID pozitivnih pacijenata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.