NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u „Avazu“ specijalni prilog posvećen genocidu u Srebrenici: 25 godina teške borbe za istinu i pravdu!

Novinari i urednici „Dnevnog avaza“ pripremili su brojne ekskluzivne sadržaje, svjedočenja, do sada neobjavljene fotografije

Piše: Avaz.ba

9.7.2020

Naslovna strana specijalnog priloga. Avaz

Povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, najtiražniji dnevni list u BiH sutra objavljuje specijalni prilog „25 godina teške borbe za istinu i pravdu“.

Novinari i urednici „Dnevnog avaza“ pripremili su brojne ekskluzivne sadržaje, svjedočenja, do sada neobjavljene fotografije i poruke žrtava, zvaničnika i svjedoka najgoreg zločina na evropskom tlu još od Drugog svjetskog rata.

Donosimo i ekskluzivni intervju sa Seržom Bramercom, glavnim tužiteljem Haškog tribunala koji govori o presudi Ratku Mladiću, procesuiranju ratnih zločina te brojnim drugim aktuelnim pitanjima.

Donosimo i spisak ključnih negatora genocida u Srebrenici te, posebno, iz pera naše dugogodišnje urednice, novinarke Almase Hadžić potresnu ispovijest Omera Hasanovića, preživjelog Srebreničana, te mnoge druge sadržaje.

„Dnevni avaz“, kao društveno odgovorna kompanija, na ovaj način i ove godine učestvuje u obilježavanju tužne godišnjice genocida koja se obilježava ne samo u BiH nego i u cijelom svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.