NA LICU MJESTA

Tužna kolona sa posmrtnim ostacima devet žrtava genocida u Srebrenici stigla u Potočare

U Potočarima tabute su sačekali majke, braća, sestre, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji kako bi se oprostili od ubijenih članova porodica

E. T. / Avaz.ba
09.07.2020 16:08

Tužna kolona sa posmrtnim ostacima devet žrtava genocida u Srebrenici koji će biti ukopani prekosutra, 11. jula, stigla je u Potočare.

Kao i svake godine, tabuti će biti smješteni Fabrike akumulatora u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. 

Sve vrijeme je MUP Republike Srpske pratio kolonu i nije bilo problema. 

U Potočarima tabute su sačekali majke, braća, sestre, ali i mnogobrojna rodbina i prijatelji kako bi se oprostili od ubijenih članova porodica za čijim kostima su tragali više od dvije decenije.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine bit će ukopani: Sead (Huso) Hasanović rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro ( Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.

Komentari

NA VRH