SASTANAK U ZAGREBU

Čović i Plenković: Hrvatska partner u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine

Razgovarano i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa

Čović i Plenković tokom sastanka. HDZ BiH

Avaz.ba

9.7.2020

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsjednik HDZ-a Republike Hrvatske i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sastali su se danas u Zagrebu.

Iz HDZ-a BiH je saopćeno da su prilikom sastanka dužnosnici razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica, kao stožerna stranka hrvatskoga naroda, ostvarila, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda.


Razgovarano o mnogim aktuelnim temama. HDZ BiH

- Također, u svjetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, suglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda.

Tijekom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktualnim temama - navedeno je u saopćenju.

Sastanku su prisustvovali još Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova RH, potom državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas i državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.