PREMIJER KS

Nenadić: Juli mjesec šutnje i bolnog sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Premijer KS podržao akciju prikupljanja fildžana za umjetničku postavku "Što te nema”

Avaz.ba / Fena

Nenadić podržao akciju

Foto: Pres-služba KS


Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podržao je akciju prikupljanja fildžana za umjetničku postavku "Što te nema”, i time dao svoj doprinos ovom simboličnom projektu posvećenom žrtvama genocida u Srebrenici.

“Što te nema”, naziv je poznate putujuće izložbe koja se kreira od 8.372 fildžana, koji simbolizuju isti toliki broj žrtava genocida.

- Juli je tužan mjesec za svakoga iskrenog Bosanca i Hercegovca. Taj mjesec šutnje je vrijeme bolnog sjećanja na žrtve srebreničke tragedije. Izložba će nas uvijek podsjećati i na neispijenu bosansku kafu, na prazne fildžane koji upozoravaju i opominju da su mnoge supruge, majke, sestre, komšije, ostali uskraćeni piti kafu sa svojim najdražim. I ovom prilikom izražavam iskrenu sućut zbog gubitka njihovih najmilijih - poruka je premijera Nenadića.

  • Nenadić podržao akciju

    Nenadić podržao akciju

    Foto: Pres-služba KS


U organizaciji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari umjetnička instalacija "Što te nema" bit će postavljena danas u Memorijalnom centru, u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Više o temi Mario Nenadić

KANTONALNA VLADA
Tim ljekara iz Sarajeva ide u Sandžak
NA VRH

Podijeli članak na