SARAJEVO

Izetbegović: U HDZ-u žele da se pitaju o našim kadrovima, Konaković hoće haos iz Beograda u Sarajevu

Na sjednici Vijeća ministara nije se želio poštovati hronološki red imenovanja, zašto bi se išlo preko reda. Sve u svemu nije to izgubljen - kazao je Izetbegović

Izetbegović: Jasne namjere. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

10.7.2020

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentirao je danas aktuelne političke prilike u zemlji i kazao  da su su izjave opozicije neodgovorne, neutemeljene, i da je SDA učinila sve da se usvoji budžet i ostvare  preduslovi za izbore.

On je rekao da je SDA  bila  spremna da jučer napravi izvjesne kompromise oko imenovanja ali da je cijelo vrijeme sastanka u Istočnom Sarajevu,  hrvatska strana, kao je naglasio  bila suzdržana te nije željela potpisati dokument gdje su precizirana imenovanja. 

Na sjednici Vijeća ministara nije se želio poštovati hronološki red imenovanja, zašto bi se išlo preko reda. Sve u svemu nije to izgubljen - kazao je Izetbegović

 Prokomentirao je izjavu Krišto da SDA želi da se "jedina pita oko imenovanja, a da drugi budu ikebane", Izetbegović je kazao da je HDZ taj koji odlučuje mimo svojih kapaciteta, da zbog njih nije izabrana Vlada FBiH.

Oni žele da se pitaju o kadrovima bošnjačke strane, mi njima ništa ne uslovljavamo. SDA sigurno nije kočničar, niti šta namećemo drugim stranama", kazao je. 

Izetbegović je kazao da ružne slike ovih dana stižu iz Beograda.

 - Izgleda kako gospodin Konaković takve slike želi vidjeti i u Sarajevu Kao da nam nije dosta ove krize koju nam prave ovi iz Mostara i Banja Luke, kao da nam nije dosta korone, kao da trebamo još neki haos u Sarajevu. Gospodin Konaković bi izgleda da i to priredi Sarajlijama. Mislim da se niko neće odazvati takvom scenariju - kaže Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.