POMOĆ SANDŽAKU

Ljekari iz Sarajeva stigli u Novi Pazar: Odmah se uključili u liječenje zaraženih

Očekuje se dolazak u Srbiju i medicinskog tima iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Sarajevski ljekari u Novom Pazaru. Facebook

Avaz.ba

10.7.2020

Medicinski tim iz Sarajeva stigao je danas oko 15 sati u Novi Pazar kako bi pružio pomoć kolegama u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Šest zaposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu se nalazi u timu ove zdravstvene ustanove, koji predvodi šef Klinike za infektologiju doc. dr. Rusmir Baljić.

Tim koji ie stigao u Srbiju čine i anesteziolog prim. dr. Ilijaz Aslani, infektolog dr. sci. med. Refet Gojak, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr. Tarik Hajro, specijalizant iz oblasti anestezije dr. Muhamed Kubat, kao i specijalizant iz oblasti infektologije dr. Semir Hrvo.

Iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo odabrana su tri zaposlenika i to direktor ove zdravstvene ustanove mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, kao i medicinski tehničari Sedin Popara i Adnan Salčin.

U narednim satima očekuje se dolazak u Srbiju i medicinskog tima iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli koji će biti sastavljen od troje specijaliste te isto toliko medicinskih tehničara. Na čelu tima se nalazi poznati hirurg prof. dr. Zijah Rifatbegović. Prva grupa bh. medicinskih radnika u Novom Pazaru bi trebala ostati 14 dana, koliko traje jedan inkubacioni ciklus.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.