VIŠEDNEVNO PJEŠAČANJE

Marš mira stigao u Potočare: Učesnici prošli istim stazama smrti kao 1995.

Učesnici "Marša mira" išli su istim putem, kojim su se Srebreničani u julu 1995. godine pokušali probiti do teritorija pod kontrolom Armije Bosne i Hercegovine

Piše: E. T. - N. Aj. / Avaz.ba

10.7.2020

Stigli učesnici Marša mira - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Marš mira, kojim se odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici, nedavno je završen u Potočarima

Iako je broj učesnika znatno manji nego prethodnih godina zbog koronavirusa, u zraku se osjetio ponos zbog višednevnig pješačenja.

Učesnici "Marša mira" išli su istim putem, kojim su se Srebreničani u julu 1995. godine pokušali probiti do teritorija pod kontrolom Armije Bosne i Hercegovine, nakon što je Vojska Republike Srpske zauzela Srebrenicu.

Munib Halilović, predsjednik odbora "Marša mira", ali jedan od onih koji su ga preživjeli prije 25 godina, kazao nam je da je ove godine posebno teško bilo. Razlog tome je pandemija koronavirusa. Kako nam je rekao, ispoštovali su sve mjere, a većih problema na puti nije bilo. Na 25. godišnju genocida u Srebrenici kaže: - Sve dok imamo državu i tužilaštvo kakvo imamo, Evropsku uniju, sve dok se ne procesuiraju ratni zločinci, koji se šetaju i danas Srebrenicom i drugim gradovima, ne može biti tu dobro i ne može biti neki suživot - poručio je Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.