VATIKAN

Poruka pape Franje: Duhom sam sa porodicama koje još uvijek u sebi nose ožiljke užasne tragedije

Papa je izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja.

Papa Franjo izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja. Arhiv

Avaz.ba

11.7.2020

Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, pročitao je danas u Memorijalnom centru u Potočarima poruku rimokatoličkog poglavara, pape Franje, upućenu povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

- Dok obilježavamo 25. godišnjicu užasnog masakra u Srebrenici, njegova svetost, papa Franjo zamolio me da vam prenesem da je duhom s vama, članovima Predsjedništva, sa porodicama koje još uvijek u sebi nose ožiljke ove užasne tragedije - rekao je Pezzuto.

U molitvi za vječni smiraj žrtava ovog brutalnog nasilja, kako je naveo, papa je izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja. 

- Nažalost, mržnja koja je doprinijela ovakvom krvoproliću i dalje je prečesto prisutna u različitim dijelovima svijeta. Izražavamo nadu da će je zamijeniti djela onih koji teže da izgrade bolju budućnost, svijet mira za generacije koje dolaze kroz dijalog razumijevanja i uvažavanja drugih. Tokom ove časne i uzvišene prilike, papa članovima Predsjedništva i svim narodima u BiH želi snagu i mir, uz Božiji blagoslov - dodao je Pezzuto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.