VATIKAN

Poruka pape Franje: Duhom sam sa porodicama koje još uvijek u sebi nose ožiljke užasne tragedije

Papa je izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja.

Avaz.ba

Papa Franjo izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja

Foto: Arhiv


Nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, pročitao je danas u Memorijalnom centru u Potočarima poruku rimokatoličkog poglavara, pape Franje, upućenu povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

- Dok obilježavamo 25. godišnjicu užasnog masakra u Srebrenici, njegova svetost, papa Franjo zamolio me da vam prenesem da je duhom s vama, članovima Predsjedništva, sa porodicama koje još uvijek u sebi nose ožiljke ove užasne tragedije - rekao je Pezzuto.

U molitvi za vječni smiraj žrtava ovog brutalnog nasilja, kako je naveo, papa je izrazio nadu da će BiH nastaviti sa čuvanjem sjećanja. 

- Nažalost, mržnja koja je doprinijela ovakvom krvoproliću i dalje je prečesto prisutna u različitim dijelovima svijeta. Izražavamo nadu da će je zamijeniti djela onih koji teže da izgrade bolju budućnost, svijet mira za generacije koje dolaze kroz dijalog razumijevanja i uvažavanja drugih. Tokom ove časne i uzvišene prilike, papa članovima Predsjedništva i svim narodima u BiH želi snagu i mir, uz Božiji blagoslov - dodao je Pezzuto.

Više o temi Papa Franjo

POTVRĐENO IZ VATIKANA
Papa Franjo ove godine ne planira putovati u inozemstvo
NA VRH

Podijeli članak na