STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojima putnim pravcima su u toku radovi

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce

Radovi na mnogim putnim pravcima. Arhiv

Avaz.ba

12.7.2020

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik - Orašje), Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica). Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, u funkciji su alternativni pravci. 

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice. Na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke „Tuzla 25.maj“ danas od 12 do 14:30 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja sudionika utrke na relaciji Tuzla – Tojšići – Kalesija – Mramorovi – Sapna – Kalesija – Tojšići - Tuzla.


Saobraćaj se odvija otežano. Arhiv

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na dionicama u višim predjelima vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.