REAKCIJE

Fahrudin Radončić: Mektiću, otkrij istinu ko ti je naredio da spriječiš izbore

O poštenju i lopovluku u Ministarstvu sigurnosti BiH te neću ništa pitati, jer si već na optuženičkoj klupi pred Sudom BiH, napisao je Radončić

E. T. / Avaz.ba
13.07.2020 10:46
  • Radončić: Nove dimenzije Mektićevog funkcionerskog kriminala će se tek saznati
    Radončić: Nove dimenzije Mektićevog funkcionerskog kriminala će se tek saznati Foto: Avaz

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), ponovio je na svom Instagram profilu jasna pitanja Draganu Mektiću, poslaniku Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu PSBiH. Naime, Mektić, umjesto da odgovori na konkretna pitanja, ničim izazvan, nastavio je vrijeđati Radončića. Uostalom kao i većinu drugih političara u BiH, vrlo prizemnim komentarima.

Radončićev status prenosimo u cijelosti: 

  • Dragan Mektić na optuženičkoj klupi
    Dragan Mektić na optuženičkoj klupi Foto: Arhiv

 - Dragan Mektić, na moj jučerašnji status, danas je - u namjeri da skrene s teme - odgovorio poznatim uvredama u smislu da slučaj “Keljmendi” nije završen.

Gospodine Mektiću, završen je, i to pravnim debaklom tvojih poznatih političkih prijatelja i razbijanjem njihovih montiranih optužnica pred dva suda i s dvije pravosnažne presude u moju korist.

Stoga ne bježi od teme i odgovori na moja vrlo jednostavna pitanja:

Prvo, ko ti je naredio da prošle sedmice pobjegneš s glasanja u Predstavničkom domu PSBiH, jer si time svjesno oborio neophodnu entitetsku većinu i, posljedično, spriječio održavanje lokalnih izbora?

Drugo, ništa nisi odgovorio na to koliko imaš veze s tajnom kasom Osmana Mehmedagića Osmice i mom zahtjevu da se formira parlamentarna istražna komisija, koja će utvrditi ima li te tamo i uzročno-posljedične veze s tvojim političkim postupcima i ponašanjem.

O poštenju i lopovluku u Ministarstvu sigurnosti BiH te neću ništa pitati, jer si već na optuženičkoj klupi pred Sudom BiH.

Na osnovu onoga koliko sam novih finansijskih dokumenata, kao tvoj nasljednik, shodno zahtjevu nadležnih organa, poslao istražiteljima i tužiocima, čini se da će se nove dimenzije tvog funkcionerskog kriminala tek saznati - napisao je Radončić. 

Komentari

NA VRH