PRIZNAO KRIVICU

Granični policajac koji je uzeo 20 eura mita osuđen na pet mjeseci zatvora

Kako je istaknuto, on je na graničnom prelazu u Brčkom, bez zdravstvenog pregleda dozvolio ulaz za tri osobe koje su došle iz Austrije.

M. Aš. / Avaz.ba

Kikić: Priznao krivicu

Foto: Avaz


Sud Bosne i Hercegovine, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje,izrekao je presudu kojom je granični policajac Rajo Kikić proglašen krivim što je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Kikić je osuđen na pet mjeseci zatvora u koju će mu biti uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru od 18. marta do 6. maja ove godine, saopćeno je iz Suda. 

- Od optuženog Raje Kikića oduzima se imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20 eura - navodi se u saopćenju.

Kako je istaknuto, on je na graničnom prelazu u Brčkom, bez zdravstvenog pregleda dozvolio ulaz za tri osobe koje su došle iz Austrije. 

- On je zahtijevao i primio dar kako u okviru svoje funkcije ne bi zabranio ili odbio ulazak u BiH za tri osobe iako je to bio u obavezi po Odluci Vijeća ministara od 15.3.2020. godine o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH. Licima koja su dolazila iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa dozvolio je, bez zdravstvenog pregleda i Rješenja o izolaciji, nezakonit ulazak u BiH nakon što je zahtijevao i primio novčanicu u iznosu od 20,eura - navedeno je u optužnici.

NA VRH

Podijeli članak na