USPJEŠNA SARADNJA

Vrijedna donacija MUP-a Hrvatske Graničnoj policiji BiH

Riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi

Donacija MUP-a RH Graničnoj policiji BiH. GRANIČNA POLICIJA

Avaz.ba

13.7.2020

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske doniralo je vrijednu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Riječ je o ručnim termovizijskim kamerama, zaštitnim prslucima, štitnicima za ruke i noge, torbama za nošenje opreme, zaštitnim kacigama i drugoj opremi.

Granična policija BiH se godinama bori s manjkom specijalističke opreme, što otežava rad policijskim službenicima. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je donirana oprema MUP-a Hrvatske od iznimnog značaja za Graničnu policiju BiH. 

- Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske na vrijednoj donaciji koja će uveliko pomoći našim policijskim slubenicima tijekom obavljanja zadaća i aktivnosti u zaštiti državne granice. Jasno je da je jedan od većih problema GPBiH manjak specijalističke opreme te nam je svaka donacija jako važna. MUP Hrvatske je i na ovaj način iskazao podršku Graničnoj policiji BiH te vjerujem da će se naša dosadašnja uspješna saradnja i nastaviti - istaknuo je Galić. 

Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i štitili državnu granicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.