MOSTAR

Muzičkom razglednicom bit će obilježeni obnova Starog mosta i upis na UNESCO

Ove dvije godišnjice, rečeno je iz Gradske uprave Mostar, obilježavaju se u sasvim novim okolnostima

Stari most. Arhiv

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

14.7.2020

Muzičkom razglednicom koja će biti predstavljena u četvrtak, 16. jula s početkom u 21 sat ispred Doma „Kosača“, Grad Mostar će obilježiti 16 godina obnove Starog mosta i 15 godina njegovog upisa na UNESCO-ovu listu.  

Ove dvije godišnjice, rečeno je iz Gradske uprave Mostar, obilježavaju se u sasvim novim okolnostima.

- Danas je možda više nego ikada potrebno obilježiti i ukazati na značaj vrijednosti koje baštinimo. Zajedno s mostarskim umjetnicima našli smo način da i u ovim teškim okolnostima obilježimo godišnjicu obnove Starog mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a – kazali su iz Gradske uprave Mostar. 

U Muzičkoj razglednici, kako je rečeno, učestvovalo je više od 30 mostarskih umjetnika iz svijeta muzike i filma, a projekt je povezao Muzički centar „Pavarotti“, Simfonijski orkestar Mostar, Mostar Rock School, BONK Studio kao i nekoliko istaknutih pojedinaca među kojima su Mario Knezović i Damir Bunoza.

- Ovo je čestitka svim našim sugrađanima povodom godišnjica najljepših poslijeratnih događaja u Mostaru, a razglednciu ćemo poslati i gradovima prijateljima i gradovima koji su s nama članovi svjetske asocijacije koja okuplja gradove sa UNESCO baštinom-naveli su iz Gradske uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.